Roldal-reiseliv.no er ikke lenger tilgjengelig her. Prøv roldal.com i stedet.

Røldal for turister

Røldal er et tettsted på Vestlandet - en region som er fylt med det aller beste av norsk natur. I Røldal er det mulig å få med seg en rekke kulturelle opplevelser også. Røldal ligger i det som før het Hordaland, og for å komme seg hit kjører man på E134. Man befinner seg midt mellom storbyer som Bergen, Haugesund, Stavanger og tettsteder som Seljord, Rjukan og Geilo.

Røldal er en flott kommune ved Røldalsvatnet og her ruver over 50 fjelltopper på godt over 1000 m.o.h. I et område der somrene er godt over norsk standard og vintrene byr på vinter -og skisport, har dermed stedet mye å tilby turistene her. Når man også både kan fiske, klatre og få med seg den eldgamle kulturen som strekker seg tilbake til vikingtiden, da er Røldal et naturlig sted å starte.

Røldal - stedet for friluft og rekreasjon

Det er mange som velger de store ansamlingene når de skal feriere. Andre velger et lite sted der man kan nyte fred og ro i skjønne omgivelser. Med naturparker og fjell som Stavsnuten og Folgefonna har området et stort potensial for dem som oppleve og utforske.

Etter stort fokus på skredsikring, er skisenteret her blant de mest moderne og sikre i Europa. Og med stupbratte fjell også noen av de mest spennende bakkene. Selv om det ikke bor mange i Røldal, betyr det ikke at stedet er ukjent. I uminnelige tider har katolske valfartet til Røldal og stavkirken som pilgrimmer tilbake til 1200-tallet.

Det er mye spennende i Røldal, som også er en av noen få fjellbygder på Vestlandet.